Samenwerking

Binnen onze school werken wij samen met diverse instanties.

Wij vinden samenwerking en onderling vertrouwen tussen school en ouders heel belangrijk. Wanneer wij samen optrekken, komt dat ten goede aan de optimale ontwikkeling van uw kind.   Soms is er sprake van een hulpvraag door school en/of ouders rondom die optimale ontwikkeling. Er is dan diverse ondersteuning waar we als school en/of ouders gebruik van kunnen maken om een kind weer op het goede spoor te helpen. In dit bericht noemen we vier “hulplijnen” die door school -uiteraard na uw instemming- of door uzelf ingeschakeld kunnen worden. Ze stellen zich graag aan u voor.


Het samenwerkingsverband Onderwijscollectief VPR: in te schakelen door de school
Onderwijscollectief VPR
Met veel plezier stel ik mijzelf aan jullie voor.
Ik ben Jeske Bouwman, de schoolbegeleider vanuit het Samenwerkingsverband Onderwijscollectief VPR. Ik ben verbonden aan verschillende scholen, waaronder de Sint Leonardusschool. Als schoolbegeleider zet ik mij in voor de groei en ontwikkeling van elke leerling. Een leeromgeving waarin maatwerk en differentiatie centraal staan. Hierbij staat de individuele groei van elke leerling voorop.

Ik kan -na uw toestemming- door de kwaliteitscoördinator van de school betrokken worden bij uw kind als er een bepaalde hulpvraag is voor een leerling, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag -of leerontwikkeling. Mocht er behoefte zijn aan overleg of zijn er vragen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen: j.bouwman@onderwijscollectiefvpr.nl
 

Schoolmaatschappelijk werk: in te schakelen door school en/of ouders
Maatschappelijk werk Voorne aan Zee - Kwadraad
Mijn naam is Sean Tindal, 30 jaar en werkzaam vanuit de organisatie Kwadraad. 
Als schoolmaatschappelijk werker ben ik verbonden aan de school van uw kind(eren).
Heeft u vragen rondom opvoeden en/of opgroeien zoals:
 

  • Zit uw kind niet lekker in zijn of haar vel?
  • Is er misschien extra ondersteuning nodig voor uw kind?
  • Hebt u vragen over de opvoeding of het gedrag van uw kind?
  • Maakt u zich zorgen om pesten of gespest worden?

Neem gerust contact met mij op. Middels een gesprek kunnen we samen kijken naar mogelijkheden. 
U kunt mij via onderstaande contactgegevens bereiken en ben werkzaam van maandag t/m donderdag.
S.tindal@kwadraad.nl
Telefoonnummer: 06-39311039
 
CJG Rijnmond
cjgrijnmond.nl
Basisschoolkinderen ontwikkelen zich volop. Dat is leuk, maar je kan er ook onzeker van worden. Met al je vragen over opgroeien, opvoeden en gezondheid kun je als ouders terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond. Het CJG kijkt ook op verschillende momenten of kinderen zich goed ontwikkelen, vanaf de zwangerschap totdat je kind 18 jaar is. Dat doen we op school, bij jou thuis, via (beeld)bellen of op onze CJG-locaties.
 
Hoe zie je als ouder het verschil tussen gezonde en ongezonde spanning? Welke sport past bij je kind? Wat moet je doen als je kind wordt gepest, of als je kind zelf pest? Allemaal vragen waar onze professionals bij kunnen helpen. Door te adviseren, ondersteunen en mee te denken. Samen zoeken we naar een antwoord of naar de juiste deskundige die je verder kan helpen. Zo maken we met jou gezond en veilig opgroeien mogelijk.

5 jaar consult
Alle kinderen worden als zij 5 jaar zijn samen met hun ouders uitgenodigd voor een afspraak. We meten en wegen je kind in ondergoed, bekijken de groei en onderzoeken de ontwikkeling. Ook doen we een ogen- en gehoortest. Heb je vragen over de opvoeding, thuis- of schoolsituatie of gezondheid van je kind, dan kun je hiervoor een extra afspraak maken.

9 jaar consult
Ook in het jaar dat je kind 9 jaar wordt, krijg je een uitnodiging om samen voor een afspraak op het CJG langs te komen. Tijdens het consult meet en weegt de jeugdverpleegkundige je kind en kijkt naar de ontwikkeling en gezondheid. Ook geeft de jeugdverpleegkundige samen met de doktersassistent de DTP- en/of BMR-vaccinatie. Zo voorkomen we dat jouw kind ernstige infectieziekten krijgt. Heb je vragen over bijvoorbeeld slapen, (sociale) mediagebruik of over gedrag? Stel ze gerust.

Het zorgteam
Het zorgteam bestaat uit verschillende deskundigen die verbonden zijn aan de school. Samen bespreken zij leerlingen. Afhankelijk van de vraag kan school de jeugdverpleegkundige van het CJG uitnodigen om deel te nemen aan het zorgteam. Hiervan word je als ouder altijd op de hoogte gebracht.

De jeugdverpleegkundige op school 
Aan iedere school is een jeugdverpleegkundige verbonden, waar je altijd jouw vragen aan kan stellen. Bijvoorbeeld over voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst. Geen vraag is ons te gek!  
  • Telefoonnummer: 088 - 20 10 000
     

Kloppen jouw contactgegevens nog? 
Geef jouw telefoonnummer en/of e-mailadres aan ons door als deze niet bij ons bekend zijn of in het afgelopen jaar veranderd zijn. Dat kan op de manier die jij prettig vindt. Bijvoorbeeld via mijn.cjgrijnmond.nl waarop je inlogt met jouw DigiD. Alle andere manieren vind je op cjgrijnmond.nl/contact. Zo kunnen we je uitnodigen voor afspraken en contact opnemen als dat nodig is.

CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven 
Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen staan voor alle gezinnen klaar. Wil je meer weten over CJG Rijnmond, wat je kunt verwachten van de afspraken waarvoor we jou en jouw kind uitnodigen of contact met ons opnemen? Kijk dan op cjgrijnmond.nl. Ook vind je hier een overzicht van gratis webinars en (online) cursussen die wij geven, zoals Praten met je kind, Mediaopvoeding, Positief opvoeden en nog veel meer.
 

Leerplichtambtenaar: in te schakelen door school en/of ouders
De leerplichtambtenaar die aan de Sint Leonardusschool verbonden is is Juliette van Haren.
Werkdagen ma-di-woe-do-vrij
E-mail: j.vanHaren@voorneaanzee.nl of leerlingzaken@voorneaanzee.nl
Sinds 5 jaar ben ik Leerplichtambtenaar in Voorne aan Zee. Ik wil me graag kort aan jullie voorstellen. Ik ben Juliëtte van Haren en zet mij met veel passie in voor de leerlingen in het primair onderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. En niet alleen voor de leerlingen! Vaak heeft schoolverzuim een achterliggende reden. Ik sta klaar voor het gezin, om de oorzaak van dat verzuim samen te achterhalen.
Als er sprake is van vaak te laat komen, hoog ziekteverzuim, onduidelijke afwezigheid in de les, óf andere zorgen: is school verplicht een melding te maken bij de Leerplichtambtenaar. Ik ga dan samen met ouders en school op zoek naar de reden van de afwezigheid en probeer hulp te bieden en een luisterend oor. Ja, u leest het trouwens goed: ook bij vaak te laat komen óf veel ziekmeldingen moet school een melding maken bij de Leerplichtambtenaar.
De gemeente Voorne aan Zee, de scholen in onze gemeente én het Centrum voor Jeugd en Gezin hebben hierover afspraken gemaakt. Dit is verder vormgegeven in het Verzuimprotocol, dat te vinden is op de site van uw school.
Mocht u hierover vragen hebben: stel ze gerust!