Binnen onze school werken wij samen met diverse instanties.
Wij vinden samenwerking en onderling vertrouwen tussen school en ouders heel belangrijk. Wanneer wij samen optrekken, komt dat ten goede aan de optimale ontwikkeling van uw kind. Soms is er sprake van een hulpvraag door school en/of ouders rondom die optimale ontwikkeling. Er is dan diverse ondersteuning waar we als school en/of ouders gebruik van kunnen maken om een kind weer op het goede spoor te helpen. In dit bericht noemen we vier “hulplijnen” die door school -uiteraard na uw instemming- of door uzelf ingeschakeld kunnen worden. Ze stellen zich graag aan u voor.
Het samenwerkingsverband Onderwijscollectief VPR: in te schakelen door de school
Onderwijscollectief VPR
Met veel plezier stel ik mijzelf aan jullie voor.
Ik ben Jeske Bouwman, de schoolbegeleider vanuit het Samenwerkingsverband Onderwijscollectief VPR. Ik ben verbonden aan verschillende scholen, waaronder de Sint Leonardusschool. Als schoolbegeleider zet ik mij in voor de groei en ontwikkeling van elke leerling. Een leeromgeving waarin maatwerk en differentiatie centraal staan. Hierbij staat de individuele groei van elke leerling voorop.
Ik kan -na uw toestemming- door de kwaliteitscoördinator van de school betrokken worden bij uw kind als er een bepaalde hulpvraag is voor een leerling, bijvoorbeeld op het gebied van gedrag -of leerontwikkeling. Mocht er behoefte zijn aan overleg of zijn er vragen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen: j.bouwman@onderwijscollectiefvpr.nl
Schoolmaatschappelijk werk: in te schakelen door school en/of ouders
Maatschappelijk werk Voorne aan Zee - Kwadraad
Mijn naam is Sean Tindal, 30 jaar en werkzaam vanuit de organisatie Kwadraad.
Als schoolmaatschappelijk werker ben ik verbonden aan de school van uw kind(eren).
Heeft u vragen rondom opvoeden en/of opgroeien zoals:
Kloppen jouw contactgegevens nog?
Geef jouw telefoonnummer en/of e-mailadres aan ons door als deze niet bij ons bekend zijn of in het afgelopen jaar veranderd zijn. Dat kan op de manier die jij prettig vindt. Bijvoorbeeld via mijn.cjgrijnmond.nl waarop je inlogt met jouw DigiD. Alle andere manieren vind je op cjgrijnmond.nl/contact. Zo kunnen we je uitnodigen voor afspraken en contact opnemen als dat nodig is.
CJG Rijnmond. Ondersteuning bij de grootste opgave in een mensenleven
Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen staan voor alle gezinnen klaar. Wil je meer weten over CJG Rijnmond, wat je kunt verwachten van de afspraken waarvoor we jou en jouw kind uitnodigen of contact met ons opnemen? Kijk dan op cjgrijnmond.nl. Ook vind je hier een overzicht van gratis webinars en (online) cursussen die wij geven, zoals Praten met je kind, Mediaopvoeding, Positief opvoeden en nog veel meer.
Leerplichtambtenaar: in te schakelen door school en/of ouders
De leerplichtambtenaar die aan de Sint Leonardusschool verbonden is is Juliette van Haren.
Werkdagen ma-di-woe-do-vrij
E-mail: j.vanHaren@voorneaanzee.nl of leerlingzaken@voorneaanzee.nl
Sinds 5 jaar ben ik Leerplichtambtenaar in Voorne aan Zee. Ik wil me graag kort aan jullie voorstellen. Ik ben Juliëtte van Haren en zet mij met veel passie in voor de leerlingen in het primair onderwijs, het (voortgezet) speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs. En niet alleen voor de leerlingen! Vaak heeft schoolverzuim een achterliggende reden. Ik sta klaar voor het gezin, om de oorzaak van dat verzuim samen te achterhalen.
Als er sprake is van vaak te laat komen, hoog ziekteverzuim, onduidelijke afwezigheid in de les, óf andere zorgen: is school verplicht een melding te maken bij de Leerplichtambtenaar. Ik ga dan samen met ouders en school op zoek naar de reden van de afwezigheid en probeer hulp te bieden en een luisterend oor. Ja, u leest het trouwens goed: ook bij vaak te laat komen óf veel ziekmeldingen moet school een melding maken bij de Leerplichtambtenaar.
De gemeente Voorne aan Zee, de scholen in onze gemeente én het Centrum voor Jeugd en Gezin hebben hierover afspraken gemaakt. Dit is verder vormgegeven in het Verzuimprotocol, dat te vinden is op de site van uw school.
Mocht u hierover vragen hebben: stel ze gerust!